Keskosten oma syntymäjuliste - ensikosketus lasin takaa


Odottavan aika on pitkä..

Alkuvuosi 2019, olin vaappunut naistenklinikan käytäviä pitkin milloin tutkimuksiin, milloin kiireisesti päivystyksestä synnytyssaliin, takaisin kotiin ja taas osastolle. Tammikuussa saimme vahvistuksen että mo-di kaksos tyttäremme oli vaarassa, heidän yhteinen istukka ei tuottanut ravintoa tasaisesti kummallekin ja pian olimme leikkauspöydällä peläten pahinta. Laser leikkauksella pyrittiin korjaamaan tilanne vaikkakin se altisti riskin synnytyksen käynnistymiseen. Koska raskaus viikkoja oli hyvin vähän, ja sikiöiden koot pieniä, tehtiin päätös että synnytyksen käynnistyessä elvytys toimiin ei ryhdytä. 

Kun leikkaus oli ohi lääkäri tarkisti vielä että kummankin sydän sykkii, sitten monitorit sammutettiin ja minut riisuttiin ultraääni antureista n. vuorokauden ajaksi jolloin keskenmenon vaara oli suurin. En tiedä onko yksikään kolmesta aikaisemmasta raskaudestani tuntunut niin äärimmäisen pitkältä kuin tuo vuorokausi.

Koko yön seurailin sikiöiden liikkeitä ja niin he tasaisin välein viestittelivät minulle lohdutukseksi olemassaolostaan. Aamulla kun kätilö kytki minut ultraääni koneeseen olin väsynyt mutta hyvin toiveikas että vatsassani yhä taistelee kaksi pientä elämän alkua, ja niinhän se meni, kaksi vahvaa sydäntä sykki vielä aamulla.

Meille syntyy keskoset

Viikko kerrallaan, päivä kerrallaan, tunnista toiseen, viimeiseen asti elimme tietämättöminä siitä kuinka matka päättyisi. Hyvin pian meidät valmisteltiin kohtaamaan lapsemme pieninä keskosina jotka hyvin todennäköisesti kiidätetään heti syntyessään kiireisesti tehohoitoon. Synnytystapa varmistui keisarinleikkaukseksi. Sitten taas odoteltiin ja toivottiin päiviä lisää.

Yksi pieni hento ääni

Kuin tyhjästä synnytys käynnistyi voimakkailla supistuksilla viikolla 30 + 4 kun istukka petti. Hetkeäkään haikailematta minua vietiin leikkaussaliin jonne mieheni taas jälleen kiirehti, tällä kertaa tositoimiin. Menetettyäni paljon verta voimani ehtyi enkä jaksanut enää puhua enkä avata silmiäni, keskityin kuuntelemaan kahta pientä elonmerkkiä, millään muulla ei ollut väliä. Tuntui kun olisin elänyt hetkessä ikuisuuden kunnes kuulin pienen hennon itkun joka vietiin samantien viereiseen huoneeseen valmistautumaan jatkohoitoon teholle. Pian minulle kerrottiin että synnytys on ohi ja aloitetaan kohdun kiinni ompelu, mutta missä toinen itku, kuulin vain yhden?!

A- vauva syntyi maailmaan elottomana siksi en kuullut itkua. Hyvin pian sain tiedon että tytöt ovat kriittisessä tilassa matkalla teho osastolle, jonne minut hyvin pian vietiin toipilaana sen varalta että A vauva ei jaksaisi... näin utuisin silmin sängyssäni maaten vilahduksen kahdesta pienestä, vajaan puolitoista kiloisesta, elämästään taistelevasta hennosta olennosta.

Ensi kosketus lasin takaa

Aikaisin aamuyöstä, muutama tunti synnytyksestä, heti kun oma vointi salli minut autettiin rullatuolissa uudestaan teho osastolle jossa edessäni vilkkui lukematon määrä valoja, monitoreja, mittareita ja laitteita sekä kaksi keskos kaappia joissa levollisina nukkui minun kaksi pientä elämäntarkoitustani letkuihin ja piuhoihin kiinnitettynä taistellen elämästään. Kuinka pieniä he olivat, kuinka särkyviä ja samalla niin äärettömän vahvoja. Kaikki tapahtumat sulkivat minut entistä syvempään kuplaan jossa tunteet heittelehtivät ääripäästä toiseen. Kunpa voisin otaa syliin ja kantaa heidän taakkansa, kunpa voisin puhaltaa heihin voimaa mutta hädin tuskin uskalsin koskettaa. Sen sijaan laitoin käteni hellästi heidän päälleen ja tervehdimme ensi kertaa, lasin takaa... Tästä alkoi meidän taival, he olivat minun pieniä, olimme selvinneet näin pitkälle ja pikkuhiljaa ajatus siitä että ehkä me vielä saammekin heidät kotiin alkoi nousta pintaan.

Nyt he ovat kaksi vuotiaita täydellisiä pieniä neitejä jotka osaavat paljon, jopa suurimman osan kirjaimista!

Syntyi keskosten oma syntymäjuliste

Kaikki meistä ei synny maailmaan täysi aikaisina ja vauva pyöreinä. Olin jo pitkään haaveillut lapsistani suuren suosion saaneen syntymäjulisteen ja innostuin piirtämään siitä oman versioni. Hyvin pian huomasin että tekeleeni herätti suurta mielenkiintoa monikko vanhempien keskuudessa. Syntyi kuitenkin ristiriita piirtämäni vauva hahmon ja keskosena syntyneiden ulkonäköön, joten päätin että keskosemme tarvitsevat oman hahmonsa. Ja näin syntyi uusi tuote joka on omistettu kaikille pienille suurille taistelijoille! Syntyi myös yrittäjä ja yritys nimeltä Dreamstuff.

Yritys nimeltä Dreamstuff

Dreamstuff nimi sisältää paljon, ei vain sitä että saan toteuttaa unelmieni tuotteita vaan myös asiakkaalla on mahdollisuus itse muokata tuotteita itsensä näköiseksi. Dreamstuff on yrityksenä vielä nuori, mutta itselläni on pitkä historia painoalalta. Monet painot tarjoaa työkalut todella laajaan tuotantoon, tämä inspiroi minua yrittäjänä joka päivä löytämään keinoja laajentaa tuotevalikoimaa!

Yhteistyö Kevyen kanssa

Syntymäjuliste on viime vuosina noussut suureksi hitiksi, mutta kuten tiedämme kaikki lapset eivät synny vauva pyöreinä. Haluan yhdessä Kevyen kanssa tuoda keskosten oman syntymäjulisteen teidän tietoisuuteen tarjoamalla Kevyen jäsenille kaikista keskosten julisteistamme -20% alennuksen.

 Voit liittyä Kevyen jäseneksi osoitteessa www.kevyt.net


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista