Ajankohtaista


Vaikeuksien vuosi 2023
Ihan ensiksi haluan kiittää teitä kaikkia jotka olette itselleni raskaan vuoden aikana vierailleet verkkokaupassani ja tehneet tilauksia, ISO kiitos.
Mennyt vuosi oli minun henkilökohtaisen elämäni raskain joka luonnollisesti vaikuttaa yksin yrittäjän kykyyn kantaa vastuuta yrityksestä, olla luova ja innostunut kun maa jalkojen alta sortuu. Kirjoitan tätä pelon sekaisin tuntein ja täysin avoimesti, olen sen teille kaikille velkaa. Kunpa minulla olisi jo aikaisemmin ollut voimaa istua alas ja olla avoin... Sen sijaan olen kantanut huolta ja murhetta, selviytynyt oman elämän tuomista haasteista jotka on ollut elämän kannalta ensiarvoista minulle ja lapsille.
Vuosi sitten jouluna elämäni sai äkkikäännöksen joka repi perheeni kahtia erittäin ikävällä tavalla. Hyvin äkillisesti jouduin rakentamaan elämäni perustuksia myöten uusiksi ja vastaanottaa aivan liikaa sellaista jota en ollut valmis vastaanottamaan niissä mittasuhteissa jota asioita kaadettiin eteeni. Alkoi taistelu joka hyvin monivaiheinen ja vaikeaselkoinen, isoja elämän mittaisia päätöksiä ja vähän voimaa, huoli ja murhe joka vei mukanaan ja tappoi kaiken luovuuden joka edellytys menestykseen. Kaikki oli vielä niin kesken ja opettelin yrittäjän elämää.
Viimeisen puolen vuoden aikana tahdonvoimani on ollut koetuksella. Ero ja yrittäjyys toi juridisesti eteen kysymysmerkkejä joita en koskaan osannut pelätä. Yksi naru toisen perään tipahti kädestä ja lähdettiin tiukkaan syöksykierteeseen. Jokainen yrittäjä tietää miten paljon rohkeutta yrityksen perustaminen vaatii, kuinka paljon työtä, uskoa ja vastuuta kaiken tekemisen taakse kätkeytyy. Minulle yksi tärkeimmistä arvoista on aina ollut asiakaspalvelu, läsnäolo ja kiitollisuus saada kohdata teidät asiakkaina myös henkilökohtaisesti. Kun sen oman arvon takana ei enää kykene työtään tekemään ollaan henkisesti kovilla, työstä tulee suorittamista pelon ja häpeän keskellä.
Kaiken tapahtuneen johdosta tilaukset ovat myöhästelleet, vastauksia kysymyksiin on ollut vaikea saada ja olen suoraan sanottuna ollut täysin poissaoleva ja ahdistunut, täysin kykenemätön hoitamaan asioita kunnialla, niinkuin olisin halunnut.. Tästä syystä haluan pyytää anteeksi etten ole kyennyt olemaan asioista aikaisemmin avoin, sillä huomaan nyt että ymmärrystä löytyy enemmän kun osasin kuvitella, se vetää hiljaiseksi. Haluan kiittää jokaista jotka olette olleet kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä, jopa kannustavia vaikka olen hoitanut asiani huonosti, kiitos koko sydämestäni kaikesta, ymmärryksestä että jokaisen verkkokaupan takana on inhimillinen ihminen.
Dreamstuff on nimensä mukaisesti syntynyt minun intohimosta sisustukseen ja paino alaan, rakkaudesta tuottaa kuvituksia graafisena suunnittelijana, äitinä. Sen takana on yhä suuria haaveita ja rakkautta tekemiseen. Se liekki palaa yhä sydämessäni, että onnistun kohtaamaan ja korjaamaan kaiken rohkeasti ja pelotta, vaikka siihen tarvitaan nyt myös ripaus onnea, paljon uskoa ja tukea eri puolilta, myös niiltä jotka menetti uskonsa minuun yrittäjänä. Olen valmis kohtaamaan raskaat vauriot, nostamaan pääni ja näyttämään että minun tähteni yrittäjän taivaalla on vielä kurottelemisen arvoinen, sen te olette minulle osoittaneet sillä ilman mitään panosta tilauksia satelee, se jos joku saa tunteet pintaan ja voimaa olla täällä vielä huomennakin jos vaan saan. Kiitos uskosta, kiitos kärsivällisyydestä, kiitos kannustuksesta ja anteeksi että hukkasin uskon itseeni. Jokainen teistä on ollut mielessäni 24/7 vaikkei se ulospäin ole näkynyt. 
Lisää minusta yrittäjyyden takaa löytyy instasta @mirkaminen jota olen aktiivisesti ylläpitänyt vuoden mittaan. Lisäksi lupaan ottaa taas haltuun yritykseni oman insta tilin @dreamstuff.fi joka loistanut poissaolollaan, tervetuloa seuraamaan minne tämä vuosi johdattaa.
Tilauksia otan edelleen kiitollisena vastaan, mutta hetki menee että saan ajatukset kasaan ja korjattua tilanteen taas ajan tasalle, toivonmukaan entistäkin kattavammaksi uusien tuulien myötä.
Otan myös kiitollisena vastaan risut ja ruusut sekä ideoita joilla tehdä verkkokaupasta entistäkin paremman ja näkyvämmän. 
Vuosi 2023 opetti että meissä jokaisessa on uskomaton määrä voimaa, myös silloin kun luulemme ettemme enää jaksa. Maailmassa on yhä paljon hyvää johon takertua kun itse pyrimme tuomaan hyvää ympärillemme. Kun yksi ovi suljetaan on toisen oven takana aivan uusi maailma ja uudet mahdollisuudet. Pienin askelin kohti uutta, mitä ikinä se tuo mukanaan, toivon kaikille vain ja ainoastaan kaikkea hyvää.
-Mirka Kaminen