Ensimmäinen vedos


10.5.2021

Keväällä 2020 korona muutti monen suunnitelmat ja jopa esti heitä etenemään suuntaan joka oli ennalta sovittu, näin kävi myös minulle.

Tuohon aikaan äitiyslomani oli loppusuoralla ja minun oli tarkoitus suorittaa opintoni loppuun, palata työelämään monen vuoden tauon jälkeen. Lähes viisi vuotta olin enemmän tai vähemmän kotona lasten kanssa. Opiskelin, toivuin yllättävästä silmä leikkauksesta ja kävin läpi hyvin vaikean ja monivaiheisen kaksosraskaus ajan, olin risteyksessä joka sai pohtimaan tulevaisuuden suuntaa ihan todella uudelta näkökulmalta.

Jotta saisin aikaa järjestellä asioitani tytöt menivät äidilleni hoitoon kolmena päivänä viikossa jolloin huomasin että halu tuottaa jotain kynän kautta paperille kasvoi. Aloin piirtämään. Piirsin kaikenlaista, piirsin siskon pojasta muotokuvan, aloin piirtämään omakuvaani portfoliooni, keräilin vanhoja töitäni mitä vuosien varrella oli tullut tehtyä ja aloin kasaamaan niitä omaa kotisivuani varten, kotisivua portfolioineen jotta olisi näyttöä työnhaku prosessissa.

Lyijykynä piirros siskon pojasta.

Omakuvani jonka viimeistely jäi odottamaan parempaa aikaa..

Kevät tuli ja meni, mietin mitä jos lähtisin tavoittelemaan unelmaani, jos yhdistäisin kaiken osaamiseni ja kasaan niistä kokonaisuuden, tekisin sitä mitä parhaiten taidan, mitä rakastan tehdä... se tarkoittaisi tässä tapauksessa ehkä sitä että olisin yrittäjä... ei ikinä!!!

Syntyi ensimmäinen vedos vauvasta jonka piirsin ensin paperille ja sittemmin photoshopissa. En tässä kohtaa tiennyt että tekemiseni oli viemässä minua ihan uuteen suuntaan, kohti yrittäjyyttä joka ei missään nimessä ollut minun tavoite tai tahto.

Ensimmäinen tietokoneella tehty versio vauvan kuvasta.

Kun ensimmäinen tietokone versio vauvasta oli valmis olin jo päättänyt että se on minun versio syntymäjulisteesta jonka minun oli tarkoitus ripustaa seinälle omista lapsistamme. Hyvin pian kuitenkin tajusin että photoshopissa tekemäni piirros ei kestä skaalausta, en ollut huomioinut sitä aloittaessani kun vielä vaan piirsin omaksi ilokseni. Piti siis siirtyä photoshopista illustraattoriin, vaihtaa pixelit vektoreihin ja näin kyetä skaalaamaan kuvaa mielin määrin käden käänteessä.

Sitä mukaan kun kuva alkoi muodostumaan lopulliseen olemukseensa mielikuvani alkoi viemään minua kohti sitä unelmaa jossa saan vapaasti toimia, luoda uutta ja nauttia tekemisestä, voisiko se olla minun työtä?

Ensimmäinen versio syntymäjulisteestani.

Viivapiirroksista luotu vauva oli valmis ja kuvat julkaisin omalla facebook sivullani "Tekeleitäni" valokuva albumissa. Laitoin kyselyä ihmisille olisiko he kiinnostuneita tilaamaan minulta näitä jos se olisi mahdollista ja kiinnostusta toden totta oli yli odotukseni. Koska itselläni on kaksoset halusin tehdä kuvan jossa kaksi vauvaa. Sydän heidän välilleen syntyi eräille sisarille joista toinen ei päässyt kotiin asti. Keksin että he voisivat pidellä yhdessä sydäntä välissään kuten sittemmin moni muu, sydämestä tuli symboli sisarten välisestä rakkaudesta. 

Toisin kuin kuvan vauva omat kuopukseni syntyivät hyvin pieninä keskosina kuten moni muukin kaksonen joten oli tehtävä vauvasta myös keskosina syntyneille sopiva versio. Näin syntyi "Keskos syntymäjuliste"! 

Keskosina syntyneiden kaksosten versio oli valmis.

Pitkin matkaa kuva jalostui ja muutti muotoaan. Punainen sydän vauvojen välissä muuttui ääri viivoiksi. Syntyi kuvia monelle tarinalle, niille surullisillekkin, yhden jolla siivet selässään joten olen vuodattanut kyyneleitä tämän projektin aikana moneen kertaan, myötä elänyt kohtaloita, käynyt läpi meidän omien kaksosten matkaa maailmaan joka oli kaikkea muuta kuin itsestäänselvä. Mutta lopulta olen myös saanut kiitosta, herkkiä viestejä ja ihastusta. Ajattelin että ehkä sittenkin tämä "paperin pyörittäjä" voisi luoda jotain merkityksellistä, vaikken olekaan lastenkodin ohjaaja, omaishoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri joita arvostan suuresti.

Näin lopuksi voin siis todeta että matkani yrittäjäksi syntyi tästä vauvan kuvasta jonka viimeisimmät (mutta ei todennäköisesti viimeiset) versiot ovat nyt myynnissä verkkokaupassani. Minusta tuli yrittäjä yritykselle Dreamstuff - unelma juttuja joita syntyy kokoajan lisää!


Jätä kommentti


Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista